Vereniging: De Gouden Mix

Zonnebloem afdeling Kempenland:

Op vrijdag 23 november kwamen 250 gasten en vrijwilligers van Zonnebloem afdeling Kempenland naar Den Tref in Hapert. De zaal was omgetoverd tot een prachtige theaterzaal. Na het nuttigen van een kopje koffie of thee en een heerlijke appelflap kwamen een stel onbekende gasten van achteren de zaal binnen. Zij hadden een koffertje bij zich zodat het leek of men op vakantie ging. Een voor een beklommen zij het podium, of beter gezegd, liepen zij de loopbrug op van een boot. Hiermee begon de voorstelling van De Gouden Mix. De Zonnebloemgasten genoten van de prachtige liedjes en onvergetelijke sketches van onder andere de matrozen Peppie en Kokkie.

De door “Kras” georganiseerde cruise deed alle landen aan. Het enthousiasme van de spelers vonkte over op de toeschouwers en er werd uit volle borst meegezongen. Na afloop van een grandioos verlopen voorstelling gingen de Zonnebloem gasten zeer tevreden op huis aan.

Was een zeer gemêleerd gezelschap waardoor er vaak hilarische momenten te beleven waren. Ook Peppi en Kokki zorgden op hun manier voor het nodige plezier!
We willen iedereen die op welke wijze dan ook betrokken is bij “De Gouden Mix” ontzettend bedanken voor wederom een onvergetelijke middag! Wij hebben alleen maar positieve reacties mogen ontvangen van onze gasten, ze hebben ontzettend genoten en daar doen we het toch allemaal voor!
Als jullie nieuwe show over een paar jaartjes zover is, zijn wij zeker weer van de partij.

Namens De Zonnebloem afdeling Bavel.
Hartelijke groeten,
Marjon Hapers.

Aan de hele cast, technici etc. van DE GOUDEN MIX.

Vrijdag 12 oktober. Musical ‘Kras op cruise’

Wat hebben we met onze afdeling van de KBO een fijne muzikale middag gehad. Wat hebben we genoten van jullie optreden, het acteertalent en vooral van jullie zangtalent, met als een van de hoogtepunten; Nana Mouskouri! Wat een dijk van een stem. Het Ave Maria, wat door de hele cast werd gezongen en waarbij de haren letterlijk overeind gingen staan. De opkomst, ook zéér origineel. Tussen het publiek door naar het cruiseschip lopen, waardoor meteen een interactie ontstond met de mensen in de zaal. Jullie hadden ons al te pakken, voordat de voorstelling echt begonnen was. We waren verkocht!

Iedereen mocht meezingen. Dat was op zich al een klein feestje.

Dit is een aanrader voor iedereen. Een muzikale middag ten top.

Hartelijk bedankt allemaal!

Namens KBO Woensel Oost

KBO afdeling Haaren Belangenbehartiging voor senioren.

Geweldig, wat een fijne middag, wat een klasse…..

Deze en soortgelijke uitingen van tevredenheid en bewondering werden gehoord na het optreden van de Gouden Mix op vrijdagmiddag jl. in Den Domp. Hun “mix” van toneel, zang en show werd zeer gewaardeerd door de 125 aanwezige leden van de KBO.

Het verhaal van een bont gezelschap op een cruise naar diverse landen rond de middellandse zee werd professioneel op het toneel gezet en het decor, het geluid, de muzikale begeleiding en de voortreffelijke toneelregie waren dik in orde. Prachtige geschoolde stemmen (zowel in het koor als ook de solozangers en zangeressen) kregen de zaal mee in het zingen van bekende liedjes en heuse operastukken. Het was een blije en enthousiaste groep die daar stond en dat kwam over in de zaal, waardoor de toeschouwers vanzelf ook blij en enthousiast werden.

Het cruise schip deed op de reis zo’n 6 landen aan en uit elk land waren mooie liedjes gekozen; 38 in totaal. Het Chianti lied, het Ave Maria en het lied van het slavenkoor “Va pensiero” werden door de zaal hartstochtelijk meegezongen.

Een groot compliment ook aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben er zo’n mooi feest van te maken.

Wat hebben we genoten!

Met 66 personen van de Senioren Politie District Hart van Brabant kwamen wij op vrijdagmiddag 11 mei 2018 naar Ontmoetingscentrum ´t Plein in Udenhout voor een optreden van De Gouden Mix.
Het was voor de meesten van ons een tweede optreden van De Gouden Mix. De locatie in Udenhout was een perfecte keuze en het weer zat ook nog eens mee.

Rondvraag bij onze leden leverden alleen maar positieve reacties op. Vooral het mee kunnen zingen van de voor velen bekende liedjes sprak erg aan. Een groot compliment voor de leden van De Gouden Mix, zowel op het toneel, erachter en ervoor. Het liep allemaal gesmeerd.

Zelfs een van onze leden had korte stukjes van het optreden vastgelegd en via Facebook gedeeld met haar `vriendenkring`.

Wij zullen geïnteresseerden zeker aanbevelen om een optreden van De Gouden Mix te gaan bekijken.

Nogmaals bedankt voor de geweldige middag.

Jan Jansen

Bestuurslid Senioren Politie District Hart van Brabant

De Gouden Mix op Koningsdag (27 april 2018) in Serviceappartementen de Duynsberg!

Wat was dat een  fantastische voorstelling voor onze bewoners op deze feestdag!

Het onderlinge plezier en de vriendschap tussen de spelers/zangers spatte van het “schip” af. Heel knap dat dit bijzondere gezelschap, bestaande uit met name 60-80 plussers, tussen alle  aanstekelijke vrolijkheid door ook ineens weet te ontroeren met een Ave Maria. Je reist en zingt de hele voorstelling gewoon op de golven mee met hen naar diverse landen en het voelt alsof je samen geniet van een ontspannen vakantie, zo eentje waarvan je zou willen dat er nooit een einde aan komt.

Respect voor het feit dat alle liedjes door deze krasse senioren uit het hoofd gezongen worden. Dit vergt ongetwijfeld veel tijd, energie en geduld. Nogmaals petje af en heel veel dank mede namens alle bewoners die erbij waren.

Ik wens jullie allemaal een prettige voortzetting van deze cruise, waar ook naar toe.

Stichting de Duynsberg

Tineke Gitnig, directeur

Op vrijdag 6 april 2018 heeft De Gouden Mix een optreden verzorgd voor het 60-jarig jubileum van de Seniorenvereniging Loon op Zand met de show “Kras op cruise”.

Met veel enthousiasme hebben zij de bezoekers meegenomen op een reis  naar landen richting de Middellandse Zee en eindigend in Griekenland met onderweg veel herkenbare en hilarische momenten.

De bezoekers hebben genoten van het middagvullend programma.

De reacties na afloop waren vol complimenten over de zang- en acteertalenten van het gezelschap.

Zeer aan te bevelen voor de huidige en volgende shows.

Thieu Eijkemans

Voorzitter Seniorenvereniging Loon op Zand

Bij het eerste lied dat de Gouden Mix bij de afvaart van de cruise inzette, hoorde ik mensen in de zaal al meezingen en ik dacht “Dat zit wel goed”. En het zat goed; leden van KBO en gasten van De Zonnebloem uit Udenhout en Biezenmortel hebben op 9 maart 2018 genoten van de voorstelling “Kras op Cruise”. Veel bekende liedjes, goed gespeelde karakters van de cruisegasten en bemanning, prachtige kostuums en een mooi decor waren kenmerkend voor de show. Verrassend was dat naast de bekende “meezingers” een prachtige vertolking werd gegeven van het Ave Maria en dat de Gouden Mix zich als slavenkoor presenteerde.

Na afloop van de voorstelling heb ik veel bezoekers gesproken en allemaal waren ze vol lof.

We moeten nog even geduld hebben,  maar we kunnen ons nu al verheugen op de volgende show.

Ad Wilson

voorzitter De Zonnebloem afdeling Udenhout/Biezenmortel

2 maart 2018

Op deze gure winterdag trotseerden 160 personen de kou om naar D’n Durpsherd in Berlicum te komen voor een voorstelling van “De Gouden Mix”. Ze zijn hiervoor rijkelijk beloond! Wat was het weer een schitterende middag voor onze gasten. Een middag vol van herkenbare liedjes, leuke sketches en veel gezelligheid.

Ze namen ons mee met ‘Kras op cruise’. De kou van buiten werd al gauw verdreven door de warmte van Spanje, Italië en Griekenland. De bijbehorende liedjes, die overigens fantastisch gezongen werden, warmden ons wel op.

Het was weer een waar genoegen om deze voorstelling bij te wonen. Onze gasten waren zeer enthousiast en gingen met een stralende lach weer naar huis.

Chapeau voor deze groep acteurs en zangers!!

Volgens ons komt na goud toch diamant? Voor ons zijn jullie “De Diamanten Mix”!

Bedankt!

De Zonnebloem Regio Rosmalen

Na een voorstelling waarin ik veel blijde gezichten heb gezien, sta ik bij de deur om onze gasten gedag te zeggen en kan niet nalaten om regelmatig te vragen: ‘En hebt u genoten?’ Naast vele bevestigende antwoorden zegt iemand: ‘ik heb nog nooit zo iets moois gezien!’ En op mijn vraag of ze dat echt meent, gaat ze nog eens uitvoerig in op de extase waarin ze verkeert.

Natuurlijk heerlijk om te horen en een compliment voor de zangers en acteurs van De Gouden Mix. De formule sluit ook perfect aan bij de doelgroep van De Zonnebloem. De bezoekers zijn overwegend wat ouder en begrijpen de plot van het verhaal en herkennen de liederen die worden gezongen. De muzikale kwaliteit van de show “Kras op cruise” overtreft m.i. die van eerdere voorstellingen. Het is dan ook geen straf om een aantal voorstellingen bij te wonen, mede omdat de rolbezetting soms wisselt. Een compliment voor de saamhorigheid binnen het gezelschap. Ik wens hen nog een bloeiende toekomst.

Joke Roovers,

Voorzitter Zonnebloem regio Tilburg.

De Gouden Mix bezorgden op 19 januari 2018 in Gemeenschapshuis Den Domp in Haaren met hun show ‘Kras op cruise’ een fantastische middag met veel herkenbare situaties in toneel en muziek.

Dit optreden was een cadeau van onze ex voorzitter voor de leden van Vereniging St. Liduina, samen sterk, ook met beperking.

Onze leden hebben echt genoten, veel meegezongen en gelachen.

Een echte aanrader voor een hele gezellige middag gevuld met theater en muziek.

Rian Pijnenburg

Voorzitter Vereniging St. Liduina

De kerstviering van de Zonnebloemafdeling Heikant/Quirijnstok Tilburg

op 15 december 2017 zou het sluitstuk van ons gouden bestaansjubileum zijn en moest daarom een bijzondere viering worden.

Met het optreden van de Gouden Mix en hun show “Kras op cruise” is dat meer dan gelukt! Het is een onvergetelijke dag geworden!

We hebben al eerder een optreden van de Gouden Mix mogen bijwonen. Bovendien voelt het gezelschap een beetje als “eigen” omdat onze voormalige penningmeester Cor Breij er al jaren deel van uitmaakt en sinds een jaar ook Han van Poppel, voormalig Zonnebloem regio-bestuurslid.

Maar dit optreden sloeg echt alles!

De aanwezigen hebben genoten! Onze gasten hebben meegezongen en meegeklapt, maar ook stil genietend zitten luisteren naar het mooie “Ave Maria” en het “Slavenkoor” die het koor ten gehore bracht, net als de andere bekende liederen passend in de verhaallijn.

Dit gezelschap weet door zijn enthousiasme en herkenbare, inleefbare en ongecompliceerde stukken zijn publiek enorm te boeien en te raken.

Chapeau! We kijken al uit naar een vervolg!

Joop van de Ven

Zonnebloem afd. Heikant/Quirijnstok

RABObank Tilburg e.o. trakteert de Zonnebloemafdelingen Dongen-’s-Gravenmoer en Rijen-Molenschot op een gezellige middag.

Rond 1 uur op vrijdagmiddag 10 november 2017 is het in de Molenwiek in Molenschot een drukte van belang. Auto’s en busjes rijden af en aan om zonnebloemgasten uit bovengenoemde plaatsen naar het prachtige MFA-gebouw De Molenwiek te brengen, waar ze door medewerkers naar binnen worden begeleid om even later in de zaal plaats te nemen.

Ruim 200 zonnebloemgasten en medewerkers worden door de gastheer, Pro Tuijtelaars, voorzitter van Rijen-Molenschot, verwelkomd namen s de Rabobank die deze middag aanbiedt en hij wenst ieder een fijne middag toe. De mensen zitten, gezellig pratend en genietend van een kopje koffie/thee met gebak, in volle afwachting van wat er komen gaat.

Op de stoelen ligt een keurig verzorgd programmaboek met de tekst Vereniging De Gouden Mix presenteert KRAS OP CRUISE. Krasse senioren maken een cruise.””

De mensen kijken naar een fraai toneeldecor, dat duidelijk het dek van cruiseschip voorstelt. De passagiers, een bont gezelschap, komen van achter in de zaal op en zoeken interactie met het publiek. Op het dek wacht de kapitein hen op en de reis kan beginnen: een muzikale reis vanuit Nederland (Zie ik de lichtjes aan de Schelde …), naar België (Brussel was toen nog een bruisende stad …), Frankrijk (Aux Champs Elysées …), Spanje (’t Was aan de Costa del Sol …), door de Middellandse Zee naar Italië (Bella Italia …), en Griekenland (Weisse Rosen aus Athen …), met nog vele andere toepasselijke liederen.

Er wordt goed en enthousiast gezongen en geacteerd in steeds wisselende kostuums. Een lust voor het oog. Alles klopt en loopt gesmeerd. En het publiek laat haar waardering herhaalde malen horen door een luid applaus en door mee te zingen. En dan te bedenken, dat men de ontwikkeling van de show tot kostumering en decorbouw, in eigen beheer heeft gedaan. Eigen leden doen de op- en afbouw van het decor. Zo staat meneer ‘de Baron’ in de show na de voorstelling zich in het zweet te werken om alles weer op te bergen.

Chapeau voor het meer dan 40 leden tellende gezelschap, dat de zonnebloemgasten en medewerkers een heerlijke middag bezorgd heeft. En chapeau voor de Rabobank voor haar keuze van het programma en de sponsoring. Aan het eind van de show bedanken de voorzitters van beide afdelingen De Gouden Mix voor hun geweldige prestatie, maar ook alle vrijwilligers zowel van de Zonnebloem als van De Molenwiek voor hun belangeloze inzet.

Marianne Klaassen

Zonnebloem Rijen-Molenschot