Deze muzikale theatershow speelt zich af in een gebouw met een ruimte waar het koor repeteert. De locatie is steeds een andere en is aan het koor beschikbaar gesteld. In de show zitten vier verhaallijnen verweven.

1  Het koor bestaat uit een diversiteit aan personen, van wie enkelen toch met een ‘bijzonder’ karakter. Door het koorbestuur is een nieuwe dirigent aangetrokken.      Voor zowel het koor als de dirigent is dit best wel een spannende start. Een eerste kennismaking heeft al wel plaatsgevonden. Maar toch! Gaat hij zijn stempel drukken op het repertoire? De koorcultuur op z’n kop zetten?  Hoe sterk staat het bestuur in deze zaken en hoe verloopt de samenwerking? Veel koorleden nemen een afwachtende houding aan. Het voordeel van de twijfel wint het voorlopig.


2  Een liefdesrelatie tussen sopraantje en dirigent, die tot na de pauze spannend wordt gehouden. Het sopraantje is in het begin tuttig, stijf en verlegen.
De dirigent is narcistisch, directief. Vooral tegen het sopraantje is hij in het begin best wel vervelend. Op het laatst wordt hij sympathiek en het sopraantje wordt na verloop van tijd een hippe tante en .. er bloeit iets op tussen die twee. De romantiek ontluikt.


3  De talentenjacht. Het koor laat horen wat ze kunnen om zo tot een ander repertoire te komen. Een repertoire uit de jaren 50-60-70 en/of musical-operette-opera. Het koor is benieuwd, hoe het zich ontwikkelt.


4  Twee leden van het koor vieren hun gouden bruiloft.  Aan hun wordt tijdens de halve finale een spetterend muzikaal optreden als cadeau aangeboden. De finale is een optreden met een potpourri van succesvolle zangnummers en een verrassende slotscène.

 

Muzikaliteit

In deze show zijn 36 liedjes opgenomen, die vrijwel allemaal bekend zijn bij ons publiek. Een aantal staan afgedrukt in het programmaboekje en mogen natuurlijk worden meegezongen. Hiermee wordt ingespeeld op de interactie tussen publiek en koor.

Het genre van de liedjes is zeer gevarieerd met daarbij een aantal rasechte Nederlandstalige meezingers, alsook musical- en operettemelodieën, eenstemmige en meerstemmige liedjes, solo’s en duetten.

klik hier voor de foto’s