Vereniging: De Gouden Mix

Korte inhoud van de nieuwe show met de titel:

Muziek & Romantiek, een gouden mix.


In het verhaal van de show zitten vier verhaallijnen verweven.

1 Het koor: bestaat uit een diversiteit aan personen, van wie enkelen toch met een ‘bijzonder’ karakter, begint met een nieuwe dirigent. Voor beide partijen is dit best wel een spannende start. Een eerste kennismaking heeft reeds plaatsgevonden. Maar toch ! Gaat hij zijn stempel drukken op het repertoire? De koorcultuur op z’n kop zetten?  Hoe sterk staat het bestuur in deze zaken en hoe verloopt de samenwerking?   Veel koorleden nemen een afwachtende houding aan. Het voordeel van de twijfel wint het voorlopig.
2 Liefdesrelatie tussen sopraantje en dirigent, die tot na de pauze spannend wordt gehouden. Het sopraantje is in het begin tuttig en stijf, verlegen.
De dirigent is narcistisch, directief. Vooral tegen sopraantje is hij in het begin best wel vervelend. Op het laatst wordt hij sympathiek en het sopraantje wordt na verloop van tijd een hippe tante. En .. er bloeit iets op tussen die twee. De romantiek ontluikt.
3 Talentenjacht. Het koor laat horen wat ze kunnen om zo tot een ander repertoire te komen. Repertoire uit de jaren 50-60-70 en/of musical-operette-opera. Het koor is benieuwd, hoe het zich ontwikkelt.
4 Het vieren van twee leden van het koor die een gouden bruiloft hebben, aan wie natuurlijk een spetterend muzikaal optreden tijdens de halve finale als cadeau wordt aangeboden.

De finale is een optreden met een potpourri van succesvolle zangnummers en een verrassende slotscène.